Lemon drizzle cake
21 Μαρτίου, 2023Υλικά- 2 φιλέτα σολομού χωρίς κόκκαλα 150 γρ το καθένα
- 2 κ. γλυκού φρέσκο τζίτζερ τριμμένο
- 3 κουταλιές σούπας σόγια σως
- ξύσμα από ένα lime και τον χυμό
- 3 κουταλιές σούπας σουσάμι λευκό
- ½ κ. γλυκού τσίλι καυτερό (προαιρετικά)
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές σούπας σάλτσα τάμανριντ (σε καταστήματα ασιατικών τροφών)
Εκτέλεση- Σε ένα μπολ ρίχνεις την σόγια σως, το τζίτζερ το ελαιόλαδο το και το ξύσμα μαζί με τον χυμό του λεμονιού φτιάχνοντας μία πηχτή μαρινάδα. Αν σου αρέσουν τα καυτερά προσθέτεις και το καυτερό τσίλι
- Τοποθετείς τα φιλέτα σολομού αφού πρώτα τα έχεις στεγνώσει με ένα χαρτί κουζίνας, και τα αφήνεις να μαριναριστούν για περίπου μία ώρα ή όλο το βράδυ
- Τα βγάζεις από την μαρινάδα και αφού ρίξεις το σουσάμι σε ένα στεγνό πιάτο, τοποθετείς τα φιλέτα με το δέρμα προς τα πάνω, πάνω στο σουσάμι προσέχοντας να καλυφθεί παντού η σάρκα
- Τοποθετείς τα φιλέτα σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί
- Ψήνεις τα φιλέτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 20 λεπτά χωρίς να τα γυρίσεις
- Τα συνοδεύεις με το ρύζι με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τον κρόκο Κοζάνης
- Περιχύνεις με την σάλτσα τάμανριντ