Ρύζι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και κρόκο κοζάνης
20 Μαρτίου, 2023Σολομός με τραγανή υφή σουσαμιού (για δύο)
27 Απριλίου, 2023Υλικά
225 gr ζάχαρη ψιλή κρυσταλική
225 gr βούτυρο (μαλακό)
275 αλεύρι αυτοδιογκούμενο
4 μεγάλα αυγά
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 λεμόνια χυμό και ξύσμα από το ένα.
6 - 8 κουταλιές σούπας γάλα.
3 κουταλιές σούπας κρυσταλλική ζάχαρη για το σιρόπι .
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 160 C.
* (Tips from Chef Eva Kontaki)
Πριν ξεκινήσεις οτιδήποτε, συγκεντρώνεις όλα τα υλικά και τα σκεύη που θα χρειαστείς
για το κέικ πάνω στον πάγκο σου.
Αυτό βοηθάει στο να μην ξεχάσεις κάτι από τα υλικά και ταυτόχρονα κερδίζεις χρόνο..
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάς με ένα μίξερ χειρός το βούτυρο και την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτεις ένα ένα τα αυγά και συνεχίζεις το χτύπημα. Προσθέτεις σιγά σιγά το αλεύρι και τέλος το γάλα. Ανακατεύεις καλά και ρίχνεις και το ξύσμα από το ένα λεμόνι όπως και τον χυμό από το μισό λεμόνι. .
Το μοίγμα πρέπει να είναι αφράτο και σχετικά ρευστό.
Τοποθετείς το μοίγμα του κέικ σε μακρόστενη φόρμα, αφού την έχεις καλύψει με χαρτί ψησίματος η αν το προτιμας βουτυρώνεις την φόρμα (εγώ προτιμώ το αντικολλητικο χαρτί γιατί δεν λερώνεται η φόρμα μου) και ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 45 με 50 λεπτά. Δοκιμάζεις με μαχαιράκι να δεις αν βγαίνει καθαρό μέσα από το κέικ πριν το αφαιρέσεις από τον φούρνο. Αν δεν βγαίνει καθαρό το αφήνεις μερικά λεπτά ακόμη έως ότου ψηθεί.
Το βγάζεις από τον φούρνο και αναποδογυριζεις το κέικ σε μακρόστενη πιατέλα.
Στην διάρκεια του ψησίματος εσύ προετοιμάζεις το σιρόπι λεμονιού ζάχαρης απλώς στύβεις τα υπόλοιπα λεμόνια, προσθέτεις τις τρεις κουταλιές ζάχαρη και Ανακατεύεις.
Στην συνέχεια ρίχνεις το σιρόπι λεμονιού πάνω στο καυτό κέικ σιγά σιγά μέχρι να αποροφηθεί όλο.
Καλή επιτυχία φίλοι μου!!!