The Chef
Εύα Κοντάκη
Πάντα είχα πάθος και αγάπη για τη μαγειρική
Όλα όμως ξεκίνησαν να μπαίνουν στη σωστή τους θέση όταν μετακομίσαμε οικογενειακώς στη Μελβούρνη της Αυστραλίας επειδή ο άνδρας μου είναι από εκεί.
Εκεί μου δόθηκε η ευκαιρία να επιδοθώ στη μεγάλη μου αγάπη (μετά τον γιό μου Μιχαήλ Άγγελο) τη μαγειρική. Σπούδασα commercial cooking (επαγγελματική μαγειρική) σε ένα από τα ποιο φημισμένα κολέγια της Μελβούρνης και απέκτησα τον τίτλο του chef.
Μέρος των σπουδών μου είναι οι ιδιαιτερότητες στη διατροφή που σχετίζονται με την υγεία και τις διαφορετικές κουζίνες. Εκεί ανακάλυψα και μια μικρή δυσανεξία που είχα στην γλουτένη.
Είμαι πολύ τυχερή επειδή εργάστηκα και εμπνεύστηκα από διαφορετικές κουλτούρες και διαφορετικούς λαούς. Στη Μελβούρνη μιλούν σχεδόν πάνω από 200 γλώσσες. Φανταστείτε τι γίνεται με τις κουζίνες. Από τότε και μετά αισθάνομαι άνθρωπος και μαγείρισσα του κόσμου και χαίρομαι πολύ για αυτό.
Όταν επιστρέψαμε σκέφτηκα να αρχίσω κάτι με την υγιεινή και χωρίς γλουτένη διατροφή.
Από το 2020 στου Ψυρρή σερβίρω υγιεινά πιάτα, με πολλές βιταμίνες και πολλά χρώματα. Θεωρώ πως ένα πιάτο απαραίτητα θέλει χρώματα για να γεμίσει πρώτα την ψυχή και μετά το στομάχι.
Χρησιμοποιώ φρέσκα υλικά εποχής και πολλές super τροφές.
Από το 2021 γράφω στο περιοδικό της Real News, Tasty and style δικές μου συνταγές, σέξι και νοστιμότατες.
Άρχισα αυτή την σελίδα για να μοιραστώ μαζί σας ιστορίες που πηγάζουν μέσα από το συναίσθημα και το φαγητό.
Καλοδεχούμενοι όλοι