Cheesecake καρύδας ψυγείου χωρίς γλουτένη
18 Μαρτίου, 2023Παγωμένο τσάι αμυγδάλου με μπαχαρικά
20 Μαρτίου, 2023
Σερβίρει 8 η δύο ερωτευμένους….. με την σοκολάτα
Υλικά για την βάση
1. 2 ¼ της κούπας αλεύρι αμυγδάλου
2. 1/3 της κούπας σκόνη κακάο
3. ¼ της κούπας βούτυρο καρύδας λιωμένο
4. ¼ της κούπας σιρόπι σφενδάμου η αγαύης
5. 1 κ τσαγιού βανίλια υγρή
6. Λίγο αλάτι στην μύτη του κουταλιού.
Υλικά για την ganache
7. 380 ml κρέμα καρύδας του κουτιού
8. 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
9. 1 κ τσαγιού βανίλια υγρή
10. ¼ κ τσαγιού αλάτι.
Για το σερβίρισμα
• Φυτική κρέμα σαντιγί (Προαιρετικά)
• Φρέσκα ράσμπερις, μπλούμπερις η φράουλες
• Σοκολάτα τρήματα
Θα χρειαστούμε
• Μία φόρμα σε σχήμα καρδιάς περίπου 20 cm
• Αντικολλητικό χαρτί ζαχαροπλαστικής
• Λάδι σε σπρέι
• Μικρή κατσαρόλα
• 2 Μεταλλικά μπολ
• 2 μαρίζ (σπάτουλα) ανακατέματος των υλικών
• Μικρή σπάτουλα σερβιρίσματος
• πιάτα και κουτάλια για το σερβίρισμα
Παρασκευή της βάσης
Ανάβουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
Ψεκάζουμε την φόρμα με το λάδι σε σπρέι, και τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί στην βάση της φόρμας.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι αμυγδάλου και την σκόνη του κακάο και ανακατεύουμε με μία μαρίζ πολύ καλά να μην έχει σβόλους. Προσθέτουμε το βούτυρο καρύδας λειωμένο, το σιρόπι αγαύης, την βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το υλικό στην φόρμα και πιέζουμε με μία μπάλα που έχουμε φτιάξει με πλαστική μεμβράνη μέχρι το υλικό να καλύψει όλο τον πάτο και να πάει και στα πλάγια. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Το βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Παρασκευή της ganache
Εν το μεταξύ προετοιμάζουμε την ganache με την μέθοδο του μπεν μαρί.
Στην κατσαρολίτσα ρίχνουμε περίπου δύο δάχτυλα νερό και την βάζουμε σε σιγανή φωτιά να πάρει βράση ενώ ταυτόχρονα τοποθετούμε το μεταλλικό μπολ στο στόμιο, προσέχοντας να μην ακουμπά στο νερό. Βάζουμε την σοκολάτα σε κομμάτια στο μπολ και αφήνουμε να λειώσει σιγά σιγά ενώ ανακατεύουμε με την μαρίζ.
Όταν η σοκολάτα λιώσει προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και απαλά ανακατεύουμε τα υλικά να ενοποιηθούν. Ρίχνουμε την βανίλια και τέλος το αλάτι και κλείνουμε την κουζίνα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 3 λεπτά ώστε τα λύπη της σοκολάτας να διασπαστούν καλά .
Ρίχνουμε την ganache πάνω από την βάση της τάρτας που έχει κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Χτυπάμε την φυτική κρέμα σαντιγί με ένα μίξερ χειρός και προσθέτουμε στο σερβίρισμα σε κάθε κομμάτι που σερβίρουμε. Προσθέτουμε ράσμπερις ή φράουλες ή μπλούμπερις. Αν θέλουμε τρίβουμε σοκολάτα από πάνω. Απολαμβάνουμε την τάρτα παγωμένη και την συνοδεύουμε με ένα ποτήρι ροζέ σαμπανιζέ κρασί!!!