Τάρτα σοκολάτας Vegan & Gluten Free
19 Μαρτίου, 2023Ρύζι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και κρόκο κοζάνης
20 Μαρτίου, 2023Τα υλικά μας- 3 κούπες νερό
- 2 κ.γ. φύλλα τσαγιού βιολογικής κάναναβης ή μαυρο τσαϊ
- 2 στικς κανελας
- 1 κ.γ. βανίλια υγρη
- 2 κ.γ. μέλι θυμαρισιο
- 2 κ.γ. τριμένο τζιντζερ
- 6 γαρύφαλα
- 6 σπόρους κάρδαμο
- 1 λίτρο αμυγδαλογαλα
- λίγο μαύρο πιπερι
Φτιάχνουμε το τσαι- Σε μια κατσαρολίτσα σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός το αμυγδαλόγαλα και το πιπέρι.
- Τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 20 λεπτά από την ώρα που ξεκινάει η βράση.
- Σουρώνουμε το τσάι και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
- Σερβίρουμε σε 5 μερίδες και προσθέτουμε γάλα αμυγδάλου και λίγο πιπέρι.
- Ταιριάζει υπέροχα με το cheese cake καρύδας και το απολαμβάνουμε με φίλους και κουβεντούλα.