Μαρέσει η καρύδα πάρα πολύ. Όπως και τα cheese cake. Μέχρι στιγμής δεν έχω δει κανείς να φτιάχνει αυτό το υπέροχο κρεμώδες γλυκό με λίγη ανατολή..
Έτσι σκέφτηκα να δημιουργήσω μια συνταγή χωρίς γλουτένη με φρέσκα φρούτα σχετικά εύκολη.
Αν ζοριστείτε εδώ είμαι εδώ..
Επίσης το να το συνοδεύσεις με ένα υπέροχο τσαγάκι, είναι απλώς μαγεία!!!!
Θέμα υπομονής είναι και τα γευστικά θαυματα συμβαίνουν.
Συνταγή για cheesecake καρύδας ψυγείου χωρίς γλουτένηΓια ένα απόγευμα με φίλους και κουβεντούλα.Σερβίρονται 8 ~10.Η κρέμα1. 500 γρ. τυρί σε κρέμα χωρίς γλουτένη (υπάρχουν πολλές στο εμπόριο)2. 200 γρ. ζάχαρη λευκή ψιλή (την χτυπάμε στο μουλτι να γίνει σαν άχνη)3. 1 κουτί κρέμα καρύδας 400 γρ.4. 1 κ σ βανίλια υγρή5. 3 κ.γ. αγαρ αγαρ σε όλα τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων. (αν δεν είσαστε vegetarian μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζελατίνη ζωικής προέλευσης σε σκόνη)Η μπισκοτένια βάση1. 200 γρ μπισκότα αμυγδάλου χωρίς γλουτένη (χρησιμοποιώ τα υπέροχα μπισκοτάκια των apla baked goods)2. 80 γρ. βούτυρο καρύδας λιωμένο3. 50 γρ καρύδια πεκάνΤο στόλισμα1. 6 βερίκοκα σφιχτά2. 50 γρ blueberries κατεψυγμένα η φρέσκα3. περίπου 15 κορφουλες δυοσμου4. 100 γρ τσιπς καρύδαςΦτιάχνουμε την μπισκοτένια βάση.· Στρώνουμε μια φόρμα 20 εκ με αποσπόμενη βάση με λαδόκολλα ζαχαροπλαστικης. Και στη βάση και γύρω γύρω.· Χτυπάμε τα μπισκότα σε μουλτι μαζί με τα καρύδια πεκάν. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με το λιωμένο βούτυρο καρύδας. Ανακατεύουμε.· Ρίχνουμε το μείγμα μπισκότου στην φόρμα μας και φτιάχνοντας μια μπάλα με πλαστική μεμβράνη πατάμε πολύ καλά το μπισκότο από την μέση προς τα έξω ώστε να έχουν και τα τοιχόματα μπισκοτάκι.· Παγώνουμε στο ψυγείο για μισή ωρίτσα πριν βάλουμε την κρέμα.Φτιάχνουμε την κρέμα.· Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε την κρέμα τυριού, την ζάχαρη και την βανίλια και χτυπάμε με μίξερ χειρός να ανακατευτούν καλά τα υλικά μας.· Ταυτόχρονα ρίχνουμε σε κατσαρολίτσα την κρέμα καρύδας να ζεσταθεί σε μέτρια θερμοκρασία. Μολις αρχίσει ο βρασμός αφαιρούμε και ρίχνουμε το αγαρ αγαρ και ανακατεύουμε καλά.· Την προσθέτουμε στην κρέμα τυριού και χτυπάμε γρήγορα με το μίξερ. Θέλει πολύ καλό χτύπημα.· Τοποθετούμε την κρέμα τυριού στην φόρμα, πάνω στο μπισκότο και επιστρέφουμε την φόρμα στο ψυγείο.· Σε περίπου μια ωρίτσα έχει πήξει πολύ καλαΦτιάχνουμε το στόλισμα· Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε τα τσιπς καρύδας. Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συχνά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα να τραγανέψουν χωρίς να καούν.· Κόβουμε τα βερυκοκα σε μπαστουνάκια (από την εσωτερική πλευρά κόβονται ποιο εύκολα) και τα τοποθετούμε στο μισό cheesecake μας . Στο άλλο μισό βάζουμε τα τσιπς καρύδας.· Πάνω στα βερύκοκα ανάμεσα στα κενά μπαίνουν τα blueberries και οι κορφουλες από τον δυόσμο.Αφού αφαιρεθεί η φόρμα προσεκτικά, το κέικ μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε με παγωμένο τσάι.
Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!